Sunday, 25 May 2014

Petua Basmi Jerawat

Jerawat kronik
Assalamualaikum wbt
Memandangkan jerawat asyik tumbu sejak akhir- akhir ni...en suami bercerita kisah zaman jerawat dia masa Form 5..ala-ala terkenang kisah lalu gamaknye..



Ni saya nak share petua En Suami dan saya tengok memang berkesan. Muka dia memang susah nak naik jerawat pon. Sekali sekala jer terjengul, tpi kejap je dah baik..

Bahan- bahan: 

1. Serbuk kulit kayu manis sesudu
2. Sedikit air kosong

Cara- cara: 

1. Gaulkan serbuk dan air sampai sebati
2. Tepek kat muka terutama di bahagian jerawat
3. Minggu pertama - amalkan setiap hari..dan minggu seterusnya buat selang sehari
Kesan : InsyaaAllah dalam masa sebulan konsisten amalkan, jerawat kronik tu akan mula surut dan anda dapat memiliki wajah baru tanpa jerawat

Terima kasih kerana membaca..semoga berjumpa di lain waktu...


Pengedar Bebas Shaklee
Juliza Mhd Sarif
SID : 888399
No Tel : 013 3081376
Emel : juliza.tulip@gmail.com
FB : Juliza Sarif
Fanpage : Sihatnatural Life

Posted via Blogaway

SET RESDUNG

Testimoni Alfalfa
Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah..dapat menulis untuk entri kali ini.Tajuk yang menarik sebab saya adalah salah seorang pesakit glamor ini.

Resdung adalah sejenis penyakit yang berpunca dari kelemahan antibodi tubuh. Alergen dari pemakanan, alam sekitar yang masuk ke tubuh, berperang dengan antibodi tubuh yang agak lemah..maka berlaku alergi pada tubuh dan juga resdung.

Resdung terbahagi kepada 2 jenis:
1. Resdung luar ( berlaku jerawat muka, jerawat badan, jerawat kepala, gatal2 kulit, ruam dan eczema)

2. Resdung dalam ( bersin, gatal telinga, mata, gatal2 dalam kulit muka dan sering berasa seperti sesuatu yang menjalar di bawah kulit dan gatal2)
Antara Supplement Shaklee yang sesuai untuk pesakit resdung.

1. ALFALFA
* super detox herba yang akan detox tubuh bagi mengeluarkan toksin yang terkumpul dalam tubuh
* membantu mencuci darah, hati, organ dalaman tubuh
* membantu melegakan perut dengan mengurangkan masalah sembelit atau buang tak lawas
* membantu mengurangkan keputihan di kalangan wanita yang juga berpunca dari masalah resdung dalaman
* memberi tenaga

PENGAMBILAN - Maksimum sepuluh biji sehari. Boleh ambil mengikut keperluan tubuh.Perlu buat pemerhatian dengan jumlah pengambilan. Ambil setiap hari, Sejam selepas makan.


2. B-COMPLEX
* Membantu mempercepatkan serapan makanan ke dalam tubuh
* Membantu membentuk sel baru tubuh
* Membantu masalah anemia, kulit kering
* Memperlengkapkan keperluan vitamin B dalam tubuh

PENGAMBILAN- sebiji sehari.Elok diambil di awal hari, sejam sebelum atau selepas sarapan. Perlu minum sekurang2nya 2Liter. Pengambilan yang lebih sangat digalakkan.


3. VITAMIN C
* Membantu meningkatkan imun tubuh
* Membantu masalah pendarahan seperti gusi berdarah, lebam lambat pulih, luka lambat sembuh
* Membantu merangsang kolagen dari bawah kulit
* Membantu memerangi sel kanser
* Membantu pertumbuhan sel baru kulit
* Boleh dibuat masker untuk memperbaiki kulit wajah dek hama resdung

PENGAMBILAN - Sebiji sehari selepas makan. Patahkan kepada 2 bahagian sebelum telan. Cara ini sangat digalakkan untuk mempercepatkan tindakbalas Vitamin C dalam tubuh
Saya mula mengambil alfalfa sebulan selepas melahirkan anak.Alhamdulillah, dengan pengambilan berterusan alfalfa, bcomplex dan Vitamin C..sudah lama tidak bersin kuat subuh hari...kalau tak...emmmm...depan pagar rumah dah dengar suara bersin saya...hihi...


TESTIMONI SET RESDUNG


Berbaloi bersama Shaklee untuk kesihatan diri...

Konsisten bersama Shaklee....tiada lagi gatal di wajah, bersin di pagi hari..dan serangan alergi yang tak kesudahan..

Terima kasih kerana membaca entri saya pada kali ini.

Untuk dapatkan set resdung Shaklee, sudikanlah hubungi saya

Juliza Sarif
SID: 888399
No. Tel : 013 3081376
Emel : juliza.tulip@gmail.com
FB : Juliza Sarif
Fanpage : Sihatnatural Life

Posted via Blogaway

Friday, 2 May 2014

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

Assalamualaikum wbt..=)

Alhamdulillah, hari ini masih dapat bertemu untuk perkongsian yang PASTInya menarik..!!! Bercakap mengenai sendi, sesuatu yang popular di kalangan yang sudah dewasa..terutama sekali warga lanjut usia. Kaki yang lenguh, lutut yang mudah sakit terutama pada cuaca sejuk merupakan "rungutan" biasa didengar bukan..???

Shaklee memperkenalkan Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Penemuan baru yang sangat complex ini mengandungi ekstrak Boswella yang diuji secara klinikal mampu meningkatkan kesihatan sendi. Keselesaan sendi dapat dirasai seawal 5 hari pengambilan..!!!

Kandungan AJHT


1. Ekstrak boswella

  • Ekstrak botanical yang mengandungi asid boswellik yang menghalang berlakunya leukotrin ( sejenis bahan kimia yang dihasilkan tubuh dan menyebabkan ketidakselesaan sendi)
  • kandungan ekstrak AKBA ( 3-acetyl-11- keto- beta- boswellic acid yang pekat, asid boswellik dan lain-lain uraian dan digabungkan
  • Tujuan : untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA


2. Ekstrak Jagung

  • Sebagai pembekal ekstrak Glukosamin ( sejenis asid amino) yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans
  • Proteoglycans -komponen  utama  tulang rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran
  • Glukosamin - sangat membantu untuk meningkatkan pelbagai gerakan, mobility dan flexibility
  • AJHT - mengandungi Glukosamin Hidroklorid sumber yang paling tinggi kepekatannya.
  • Kebanyakan produk mengambil Glukosamin daripada sumber haiwan seperti kekerang. Tetapi, Shaklee memilih glukosamin dari sumber tumbuhan

3. Vitamin - Sangat perlu bagi merangsang kolagen bawah kulit

4. Zink, Kuprum, manganese - mineral yang sangat penting untuk bina tisu penghubung

Lihat pada gambarajah "Normal Joint"

AJHT Membantu dengan 3 cara (Rujuk point 1, 2, 3)

Point 1 - Meningkatkan "cushioning" - Glukosamin membantu memelihara rawan - perlindungan antara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas

Point 2 - Zink, kuprum, manganese dan Vitamin C memelihara tisu penghubung yang memberi kekuatan pada sendi

Point 3 - Meningkatkan keselesaan sendi dengan kehadiran ekstrak boswellia yang bertindak pantas membantutkan mekanisme stress pada sendi.

MANFAAT AJHT
  • Menggalakkan mobiliti
  • Meningkatkan flexibility
  • Meningkatkan fungsi sendi
  • Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang

SEGMEN BICARA : APA KATA MEREKA..???







Advanced Joint Health Tablet...hadiahkan untuk ibu ayah..suami..isteri..anak-anak...

Kesihatan seperti pancaran sinaran cahaya yang membawa kegembiraan..!!!

Terima kasih membaca..=)

Dapatkan Advanced Joint Health Tablet sekarang..!!!

Shaklee tidak menghampakan anda..!!!

Shaklee sentiasa selamat
Shaklee sentiasa berkesan
Shaklee sentiasa mesra alam


Berbaloi bersama Shaklee..menikmati kesihatan yang sangat bernilai...

Harga setanding kualiti

Pasti ORDER BERULANG KALI..


  • JULIZA MHD SARIF | SID : 888399 |Contact : 013 3081 376|
  • Email : juliza.tulip@gmail.com
  • FB : https://www.facebook.com/juliza.sarif
  • Fanpage : https://www.facebook.com/pages/Sihatnatural-Life/236705126454788


  • Popular Posts