Saturday, 9 May 2015

TIPS MENEGANGKAN PAYUDARA SECARA SEMULAJADI -PART 1

Teks: Juliza Mhd Sarif

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.


Alhamdulillah, pagi Jumaat yang indah ini...nak berkongsi tips nak tegangkan payudara...haaa..tudia...bunyi sensitip je kan bila sebut payudara kendur..uishhhhh..tercabar mak jemah dengar...baru umur sweet 30s ni..takkan nak biar badan macam umur 50an...orang yang dah 50 an pon mantapppp lagi..

Image result for top 10 remedies for sagging breast

Banyak sebab payudara boleh kendur. Antaranya:

1. Usia - umur 40 tahun ke atas akan mula alami payudara kendur
2. Kurang nutrisi dalam badan terutama protein dan lemak sihat
3. Penyakit
4. Kurang senaman
5. Menyusukan anak
6. Pemakaian dan pemilihan fabrik/ jenis bra yang salah

 Ada banyak lagi tau....tapi Ju senaraikan sebahagian sahaja..


ANTARA 10 REMEDI YANG BOLEH DIAMALKAN IALAH


1. Senaman. 
Image result for top 10 remedies for sagging breast

Senang kata senaman yang mendada. Ia dapat membantu sedikit sebanyak menegangkan payudara. dan, pastikan pakai sport Bra. Jangan pulak makin senaman, makin kendur pulak...ahakksss

2. Urutan ais.
Image result for ice massage for breast firming

Ais ni sejuk. Dengan suhu sejuk tu, boleh buatkan sel "bangun" semula dari lemau-lemau nak kendur. Caranya mudah saja:
Ambil 2 ketul ais, dan urut lah secara membulat selama 1 minit. Jangan lebih dari 1 minit. Nanti jadi lain pulak.

3. Minyak zaitun
Image result for tips for sagging breasts
Minyak zaitun tinggi antioksida dan kaya dengan asid lemak yang boleh perbaiki sel sel yang sudah rosak dan mampu mengembalikan keanjalan payudara
Caranya : Letak minyak di tapak tangan, dan urutla secara menaik selama 15 minit.Amalkan 4-5 kali seminggu. Cubalah, pasti GEMPAK hasilnya..hihi..


Image result for esp shaklee
Selain 3 tips di atas, boleh juga amalkan pengambilan ESP Shaklee yang sangat-sangat membantu memberi nutrisi kepada sel tubuh dan nutrisi protein rendah lemak untuk menganjalkan payudara..Boleh klik DI SINI untuk info lanjut...ramai juga yang kata..macam toing toing je bila tekan sikit kat Cik B tu..hihi...

JOm sama-sam tukar pandangan...Sangat mudah nak contact Ju...hanya klik pada pautan FB dan juga Page....nak mudah lagi..boleh contact terus, whatsApp...dan berTelegram pon boleh...


Call/Sms/ Whats App : 013 3081376
Shaklee ID : 888399 (Your Best Consultant & Distributor)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih bagi feedback..ceria selalu..

Popular Posts