Monday, 11 May 2015

MESIN JAHIT COMEL OMI 505

Teks : Juliza Mhd Sarif

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera

Disebabkan seronok nak menjahit dan juga bulan Ramadhan pon dah tak lama lagi..Memang seronok kalau dapat menjahit baju comel anak-anak dan juga kalau ada bajet lebih..boleh la nak menggantikan langsir yang lebih menarik kan..??

OK lah, untuk beginner dan juga back up mesin jahit..JU cadangkan boleh beli mesin jahit comel  dari LAZADA. Best...sebab masa Ju beli ni harganya RM 99, FREE DElivery lagi. Cepat je sampai depan pagar rumah...Awesome...comel pulak tu.

Seronok punya pasal Ju pon bercerita lah dengan Mak..berkenan pulak Mak..Jadi..Ju hadiahkan la kat Mak Sempena  Hari Ibu.... Hari-hari adalah HAri Ibu...betul tak..??

Ju kongsikan apa yang best kat mesin comel ni.

1. Mudah alih. Senang nak angkut ke mana tempat yang rasa nak menjahit. Ringan je pun dan comel. Panjangnya dalam 25 cm je.....
2. Boleh guna elektrik dan bateri
3. Ada 8 jenis jahitan
4. Jahitan kukuh
5. Mudah nak pasang benang
6. Boleh guna pedal kaki atau tanpa pedal pon boleh ( sesuai sangat dengan anak kecik..takde la dia nak main wayar kat bawah)
7. bobbin, jeni jarum, jenis benang sangat mudah dicari. Memandangkna Ju memang ada mesin tradisional kepala hitam tu...sangat2 mudah sebab semua sama
8. Ada pulak closed groub dalam FB yang pakai mesin OMI 505 dan juga Global 505. Jadi, senang la nak bincang apa-apa kan..banyak geng rupanya
9. Kalau tanpa pedal, boleh pilih antara Low Speed dan juga High speed
10. Kelemahannya, tak boleh la nak jahit benda2 tebal. Kot tak terjalan. Kalau nak cuba boleh, cuma kene slow-slow..

OK lah...cerita pung pang pung pang...ini lah rupa mesin comel tu...Sebenarnya warna hijau kelabu asap tu..hijau terang tau....ni kamera effect..jadi tak terang pulak..

Kepada yang nak menjahit..nak belajar menjahit...mesin ni..sangat2 highly recommended...jangan tak tahu...ramai suri rumah dan juga part time Taylor guna mesin ni jahit baju tau....mashuuuuk lagi..



OK lah....setakat tu sharing Ju hari ni..mata nak tidur dah..ok..babai...Assalamualaikum wbt...

Kalau berminat nak tahu..nak share pasal produk Shaklee, boleh contact Ju..Sangat mudah nak contact Ju...hanya klik pada pautan FB dan juga Page....nak mudah lagi..boleh contact terus, whatsApp...dan berTelegram pon boleh...


Call/Sms/ Whats App : 013 3081376
Shaklee ID : 888399 (Your Best Consultant & Distributor)



2 comments:

  1. tumpang tanya kak, kalau nak guna mesin ni utk jahit baju kurung tu, utk jahit tepi mcm mana ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jahit tepi biasa. Kalau xde Mesin jht tepi, bleh htr kedai. Kalau susah ke kedai, boleh guna tapak overlock kot xsilap..guna jet zig xag. Tp utk kain yg byk bulu still xsesuai lah guna..kain xbyk bulu masih ok

      Delete

Terima kasih bagi feedback..ceria selalu..

Popular Posts