Friday, 20 June 2014

GET CLEAN WATER

Teks : Juliza Mhd Sarif

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, bertemu lagi buat kali ini. Fenomena el nino sekarang ni memang mencabar. Lagi-lagi anak kecil yang memang mudah sangat terkesan dengan cuaca yang mencabar sekarang ni...kadang-kadang kesian tengok dia menahan bahang panas..yang dah dewasa ni pon dok istighfar je...kuatkan diri dengan zikir...hihi... Ok, hari ini saya nak bercerita pasal air bersih. Umumnya, ramai yang mengetahui 70% kandungan tubuh kita adalah air. 90% kandungan dalam darah adalah air. Jadi, air adalah peranan yang paling penting dalam tubuh. Yang menjadi persoalan sekarang, bersihkah air yang kita minum setiap hari..? ? ? Jernihnya air tidak menandakan air itu bersih..bagaimana dengan logam terlarut yang tak boleh nampak dengan mata kasar...???

Bahan kimia yang memudaratkan tubuh adalah "pembunuh senyap" kesegaran tubuh kita. Pencemaran industri, sungai yang kotor, dan pelbagai lagi. Kalau anda semua pernah melihat bagaimana proses rawatan air, pasti pulang ke rumah dengan bayangan kekotoran air dan agak ragu-ragu untuk minum air..( Itu yang saya rasa lah..).

Shaklee sangat prihatin. Jadi, ia memperkenalkan Get Clean Water. Banyak sangat keistimewaan Water Pitcher Shaklee yang saya sudah gunakan ini. Sangat mudah untuk dibawa ke mana-mana disebabkan saiznya yang sama seperti jug di rumah. Mudah bukan..???



KEISTIMEWAAN WATER PITCHER SHAKLEE

  • Sistem penapisan disahkan oleh Persatuan Kualiti Air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% plumbum, serta berpuluh-puluh bahan pencemar yang lain. 
  • Multipatented Get Clean Water - menggunkan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda
  • Setiap penapis - boleh menapis hingga 80gelen air
  • Penapis dibuat dari tempurung kelapa - ianya mampan karbon (karbon tahan lasak dan baik untuk alam sekitar) dan menggunakan proses zeroemission
  • Water Filtration Filter pertama - dengan penapis karbon-blok pertama yang boleh diisi semula
  • Sangat menjimatkan wang untuk membeli air botol mineral yang bersih dan berkhasiat
  • Penggunaan meter yang menunjukkan jumlah air yang ditapis memudahkan untuk proses penggantian semula penapis yang baru.

Mengapa saya sangat sukakan GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE ???

Saya disahakan sebagai pembawa talasemia. Begitu juga suami saya. Memanglah risaukan. Terutama anak. Sebabnya, anak saya nampak sedikit pucat disebabkan HB darah nya rendah ( sama la darah saya waktu mengandungkan dia). Jadi, bila rujuk pakar Homeopathy, Doktor sarankan kami sekeluarga menggunakan air yang ditapis bersih. Ini kerana 90% kandungan darah adalah air. Jadi, pastikan air yang diminum adalah ditapis untuk menghasilkan darah yang berkualiti walaupun kami pembawa talasemia...dan yang paling best sangat doktor terangkan..tak perlu nak transfuse darah. Cuma pastikan nutrisi badan cukup dan seimbnng, penggunaan air yang bersih..insyaaAllah, boleh menghasilkan darah yang berkualiti. Saya PILIH SHAKLEE SEBAGAI PELENGKAP NUTRISI DAN SUMBER AIR BERSIH.

APA KATA MEREKA...

1. Puas hati dan yakin..terasa minum air suling..kene tapis semua...

 

2. Air plain yang sedap..water pitcher boleh bawa ke mana-mana...



3. Airnya sangat halusssss..ku jatuh chinta..!!!



Berbaloi sangat2...saya mula letak Water Pitcher ni atas meja ruang tamu..senang..sebab saiznya tak besar..anytime ade je air kat ruang tamu..tak payah nak ke dapur bila nak minum air...lagipun..jug nyer special design...takde lagi saya jumpa design jug macam Water Pitcher...semut pon tak masuk...

Untuk pembawa Talasemia macam saya ni, keperluan air yang bersih sangat tinggi...sebabnya..90% kandungan darah saya adalah air..Hemoglobin memang up and down...dan jangka hayat sel darah merah saya singkat..kalau nak dibandingkan dengan orang yang normal...kalau saya minum air yang masih banyak sisa kotoran...bayangkan macam mana sesaknya sel darh saya......Alhamdulillah...syukur sangat dan berTerima Kasih kepada Water Pitcher Shaklee...memudahkan saya untuk dapatkan air bersih sentiasa..untuk tubuh saya..untuk darah saya...dan yang pastinya..kebahagiaan saya...


Berbaloi bersama Shaklee...tingkatkan kesihatan anda...gandakan kebahagiaan anda...jimatkan wang anda...

Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca. 

Shaklee sentiasa selamat

Shaklee sentiasa berkesan

Shaklee sentiasa mesra alam

Berbaloi bersama Shaklee..menikmati kesihatan yang sangat bernilai...




  • JULIZA MHD SARIF | SID : 888399 |Contact : 013 3081 376|
  • Email : juliza.tulip@gmail.com
  • FB : https://www.facebook.com/juliza.sarif
  • Fanpage : https://www.facebook.com/pages/Sihatnatural-Life/236705126454788


  • Sunday, 15 June 2014

    SET BERPANTANG

    Teks : Juliza Mhd Sarif

    Assalamualaikum wbt..

    Alhamdulillah, hari ini dapat menulis lagi untuk berkongsi perihal berpantang. Dari mula pegnen lagi saya sudah amalkan supplemen Shaklee. First time rasanya konsisten dengan supplemen. Semuanya gara-gara perut tak boleh terima supplement klinik. Rupa-rupanya nak bertemu Shaklee.

    Yang menyeronokkan saya untuk berpantang dengan Shaklee ni bukan ape, set berpantang tak jauh beza dengan set kehamilan. Cuma perlu tambah Zink Complex dan Alfalfa Complex. Yang lain tu, sama je. Teruskan je pengambilan. Tambah- tambah pulak badan memang sudah serasi. Sangat menjimatkan bila tak perlu nak keluarkan duit untuk set berpantang. Tambah sikit-sikit je ape yang sudah habis.

    Ok, saya memang bawa bekal ESP dan Ostematrik sewaktu nak ke hospital. Lepas bersalin je, dah mula minum soya ESP. Tambah pulak bersalin czer, memang nak cepat pulih semua luka. Alhamdulillah, memang terasa keberkesanannya. Badan cepat je rasa segar walaupun ubat bius belum habis lagi dalam badan.
    Set Berpantang yang saya guna...ade kat bawah ni.




    1. ESP - 850 g ( tahan 2.5 bulan)
    • beri tenaga, baik untuk gastrik, ulcer perut, melembap dan mencerahkan kulit
    • bantu baik pulih luka, seimbangkan hormon badan, kesihatan prostat
    • banyak kan susu dan pekatkan susu..
    • bantu bina sel darah merah
    Cara pengambilan : 1 sudu besar bersama 250-300ml air kosong ( 2x sehari; awal pagi dan seblum tidur malam)

    2. Vitalea - 120 tablet (tahan 4 bulan)
    • multivitamin dgn formula iron. 
    • Penting untuk membina sel darah merah slps bersalin
    • Pelengkap nutrisi
    • Penambah tenaga segera
    • Melindungi organ
    Cara pengambilan : Sebiji sehari sejam selepas makan

    3. BComplex - 120 tablet ( tahan 4 bulan)
    • bantu cepatkan penyerapan nutrient makanan dlm tubuh.
    • Juga membantu ibu Berpantang dari "mood swing" dan depression 
    • beri tenaga, membantu tumbesaran, elakkan anemia dan membantu menstabilkan hormon
    Cara Pengambilan : Sebiji sehari sejam sebelum makan ( seeloknya pagi)

    4. Ostematrik - 120 tablet (tahan sebulan)
    • pembekal kalsium pada tubuh.
    • Membantu ibu Berpantang menghadapi masalah sembelit.
    • Tak perlu meneran ketika membuang
    • Membantu mengawal tekanan darah
    • Mengurangkan rasa kebas, kerang Dan sengal2 sendi
    • Mengurangkan risiko osteoporosis
    Cara Pengambilan : 4biji sebelum tidur ( Sebaiknya, selepas maghrib 2 tablet, sebelum tidur 2 tablet)

    5. Vitamin C (180 tablet,  tahan 6 bulan)
    • mengurangkan masalah pendarahan ( contoh:  gusi berdarah,  luka lambat sembuh, lebam yang lambat baik)
    • Bantu meningkatkan imun tubuh ibu Dan bayi
    • Merangsang kolagen bawah kulit utk kekalkan keanjalan kulit
    • Antioksidan yang melawan  radical bebas Dan sel kanser
    Cara Pengambilan : sebiji sehari sejam selepas makan ( seeloknya diambil bersama Vitalea)

    6. Alfalfa -330 tablet ( tahan 1.5- 2 bulan)
    • merangsang susu
    • mengurangkan resdung
    • memberi tenaga
    • bantu masalah sembelit
    • bersihkan usus
    • mengurangkan masalah keputihan
    Cara Pengambilan : Maksimum 10 biji sehari sejam sebelum @ selepas makan ( Kebiasaan saya hanya ambil 5-6 biji sehari)


    7. Zink Complex
    • bantu memulihkan luka dalaman Dan luaran
    • mengurangkan masalah rambut gugur, putih di kuku
    • rasa kebas
    • memekatkan sperma ( bagi lelaki)
    Cara Pengambilan : Sebiji sehari sejam sebelum makan ( Biasanya bangun awal subuh saya ambil terus zink sebiji)


    Inilah supplement yang saya ambil sepanjang tempoh berpantang dan saya masih teruskan hingga sekarang. Sangat mudah. Untuk mengurut badan, saya gunakan Minyak Herbanika Nonaroguy. Untuk letak sapu kat perut, RempaH Herbanika Nonaroguy. Masa berpantang, bidan suruh saya amalkan minum air kunyit. Memang sangat baik untuk bersihkan rahim. Kunyit kaya dengan antioksidan dan antibakteria. Saya masih consume set Bersalin ni walaupun Baby Taufiq dah nak masuk 8 bulan. Penjagaan tubuh badan bukan sahaja waktu pantang, tapi seharusnya sentiasa dijaga. Kita memerlukan tubuh yang sihat setiap hari untuk ibadah, mengurus keluarga, mencari rezeki dan tanggungjawab yang lain.

    Saya rasa sangat berbaloi memilih Set Berpantang Shaklee. Ianya murah, berbaloi dan boleh juga dikongsi dengan ahli keluarga yang lain. Suami, emak , ayah, abang, kakak, adik..dan sesiapa sahaja yang bergelar orang dewasa.

    Terima kasih kerana sudi membaca. Jika ingin memberi komen, saya alu-alukan.

    Berbaloi bersama Shaklee...ceria dan sihat..malah bernilai untuk wang anda

    Shaklee Sentiasa Selamat
    Shaklee Sentiasa Berkesan
    Shaklee Sentiasa Semulajadi

    Sekali cuba, pasti takkan beralih kepada yang lain.

    Sharing is Caring..Caring is Loving...


    Juliza Mhd Sarif | SID: 888399 | 013 3081376|
    Emel : juliza.tulip@gmail.com
    FB : Juliza Sarif
    Fanpage : Sihatnatural Life
     

    Posted via Blogaway

    Saturday, 14 June 2014

    BASIC H

    Assalamualaikum wbt..
    Alhamdulillah, bertemu pada entri kali ini. Biasanya bercerita pasal supplement, tapi hari ini bercerita pasal produk kebersihan pulak. Produk kegemaran saya, Basic H. Sejak 1960 sudah dicipta. Memang banyak sangat manfaatnya. Walaupun pada botol cuma mentioned boleh untuk hilangkan kotoran gris, karat enjin kereta dan seangkatan dengannya, tapi disebabkan bahan untuk membuat Basic H adalah organik, saya perluaskan penggunaannya atas keyakinan kita sendiri. Kebanyakan bahan pencuci sekarang diperbuat dari bahan kimia dan sangat memberi kesan pada tubuh, dan juga alam sekitar.



    KEISTIMEWAAN BASIC H SHAKLEE
    • Basic H adalah pencuci biodegradable. 
    • Telah dicipta pada tahun 1960 dan merupakan pencuci biodegradable yang TAK BERTOKSIK PERTAMA DI DUNIA ( Ia membersih secara semulajadi)
    • Bahan Basic H diperbuat dari sumber organik iaitu kelapa dan juga jagung. Rasa macam hairan kan..?? Boleh refer jadual kat bawah tu untuk tahu sumber bahan Basic H.  Itulah keistimewaannya. Sebab itu saya tidak ragu-ragu untuk guna Basic H untuk banyak tujuan lain.
    • Kepekatannya 2 kali ganda dari pencuci biasa, bahkan selamat dan berkesan digunakan untuk mencuci pelbagai jenis kotoran di rumah ( Pinggan mangkuk, botol bayi, lantai, cermin, tingkap, karat di pakaian, dakwat yang sudah melekat dan sukar ditanggalkan dan banyak lagi..)
    • Kotoran minyak degil - yang ni saya dah buat testimoni sendiri, Alhamdulillah..memang berhasil..
    • Tak perlu dibilas - tapi kadang2 terbilas jugak..sebab dah terbiasa kan..hehe...sekarang ni saya jerlum kepala anak yang demam panas pulak..sebab saya yakin ianya BERKESAN..


    Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
    • Dinding
    • Permukaan dapur, jubin dan lantai
    • Peralatan
    • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
    • Tingkap dan cermin
    • Perkakas
    • Benda-benda diperbuat daripada kayu
    • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)


    KESAN PENCUCI YANG BERTOKSIK...NAK TAHU APE KESANNYA..???

    1. Semua bahan pencuci boleh meresap ke badan melalui kulit dan pernafasan (kita kan sedut udara)
    2. Bahan pelarut sintetik - merbahaya terutama kepada yang mempunyai imun badan yang rendah kerana ia boleh mengganggu keseimbangan hormon.
    3. Butyl Cellosolve - biasa tak nampak nama ni kt bahagian ingredient pencuci. Ianya sejenis neurotoksin dan bahan yang boleh merengsakan hidung. Senang citer bagi hidung cepat sangat bersin.
    4. Morfolin - bahan kimia ini..sangat la bahaya sebab boleh beri kesan buruk kepada hati dan ginjal ( ginjal ni penting tau..untuk proses perkumuhan)
    5. Ammonia - yang ni paling glemer dengar betul tak. Tapi, kalau nak tahu ianya sejenis bahan racun yang boleh menyebabkan kerengsaan kulit, mata dan sistem pernafasan


    # Saya perasan, sekarang ni kanak-kanak mudah sangat terkena asthma walaupun tiada keturunan asthma atau allergy. Mungkin penggunaan bahan kimia dalam pencuci yang selalu kita guna boleh beri kesan pada mereka. Jom cek...ade tak bahan-bahan yang saya dah mentioned kat atas tu..Itu yang glemer tau..yang tak glemer tak mentioned...


    CARA PENGGUNAAN


    Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
    Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

    Periuk, besen dan pinggan mangkuk
    Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air

    Tingkap dan cermin 
    Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

    Lantai
    Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air

    Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
    Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam





    Perbezaan Shaklee 

    Selamat
    • Tidak bertoksik
    • Tanpa gas beracun
    • Tanpa bahan kimia berbahaya
    • Tanpa bahan pewangi
    • Lembut pada tangan
    • pH seimbang
    • Tanpa klorin
    Berkesan
    • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
    • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
    • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
    Mesra Alam
    • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
    • Biorosot
    • Tanpa fosfat
    • Bungkusan yang boleh kitar semula
    • Tanpa bahan pewarna
    • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

    OK..dah baca semua ciri-ciri..jom kita tengok..ape pandangan hati mereka pasal Basic H

    TESTIMONI BASIC H


    1. Sayur layu..kembali segar dan rangup


    2. Masalah kulit pon boleh..cepat keringkan kudis


    3. Baju yang berbelang turun warna pon boleh cantik kembali...basuh botol susu anak pon boleh...

    #Notakaki : segala testimoni di atas bukanlah saranan dan cadangan dari pihak Shaklee. Ianya dibuat berdasarkan keyakinan pengguna sendiri terhadap Basic H. Tiada toksik, bahan yang natural..memang yakin untuk mencuba..

    Berbaloi bersama Shaklee...tingkatkan kesihatan anda...gandakan kebahagiaan anda...jimatkan wang anda...

    Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca. 

    Shaklee sentiasa selamat

    Shaklee sentiasa berkesan

    Shaklee sentiasa mesra alam

    Berbaloi bersama Shaklee..menikmati kesihatan yang sangat bernilai...





  • JULIZA MHD SARIF | SID : 888399 |Contact : 013 3081 376|
  • Email : juliza.tulip@gmail.com
  • FB : https://www.facebook.com/juliza.sarif
  • Fanpage : https://www.facebook.com/pages/Sihatnatural-Life/236705126454788


  • Thursday, 12 June 2014

    CINCH ENERGY TEA MIX

    Assalamualaikum wbt...

    Alhamdulillah, bersua lagi buat kali ini. Hari ini saya nak berkongsi perihal tenaga dan tabiat minum teh. Dalam masyarakat Melayu, minuman teh bukan lagi miuman asing. Sudah menjadi kebiasaan, hidangan air untuk tetamu, minuman panas waktu pagi, tak lupa juga untuk minum petang. Jamuan dan majlis keraian pun memilih minuman teh untuk minuman yang "menyegarkan" kata Encik Suami saya.



    BERTUKAR KEPADA CINCH ENERGY TEA MIX

    Itu cadangan saya. Memang saya galakkan untuk menukar. Sebabbanyak sangat keistimewaan bila minum Teh Shaklee ni berbanding teh biasa. Rasanya sedikit berbeza dari teh biasa tetapi aromanya...memang uummphhh. Perlu bertukar kepada Cinch Tea Mix ni..Sebabnya :

    1. Ianya selamat ( bebas pewarna dan perasa tiruan)
    2. Mempunyai penggalak tenaga semulajadi
    3. Ditambah dengan taurina - bertujuan untuk menambah tenaga dan ketahanan badan
    4. Pilihan terbaik untuk menggantikan air kopi, soda atau air teh biasa untuk kesegaran dan kecergasan tubuh
    5. Tiada gluten, pewarna  dan bahan pemanis tiruan
    6. Sangat sesuai bagi yang ingin menurunkan berat badan yang berlebihan 

    KANDUNGAN CINCH ENERGY TEA MIX

    Ada 4 kandungan campuran teh di dalam Cinch Tea Mix ini.

    1. Matcha Green Tea Powder
    2. Red Tea Extract
    3. White Tea Extract
    4. Rooibos Red Tea Extract


    Begitu banyak manfaatnya bukan...??? Sekali sekala, apa kata menukar minuman kegemaran dengan minuman yang sangat banyak manfaatnya. Dan sangat mudah membancuh minuman Teh ini. hanya dengan 1 sachet bersama 250-30ml air panas, anda pasti takkan terlupa lagi untuk menikmati rasa lazat teh ini esok hari.


    SEGMEN BICARA : APA KATA MEREKA ...???

    1. Kalau rasa mengantuk, mata akan lebih segar...


    2. Bagi tenaga dan kurangkan selera makan....



    Peringatan : Dalam sehari, badan kita mengeluarkan peluh untuk proses detoksifikasi tubuh. Jadi, pengambilan air kosong yang cukup untuk tubuh sangatlah perlu. Pastikan anda minum air kosong 2-3Liter sehari, Okey....

    Berbaloi bersama Shaklee...tingkatkan kesihatan anda...gandakan kebahagiaan anda...

    Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca. 

    Shaklee sentiasa selamat

    Shaklee sentiasa berkesan

    Shaklee sentiasa mesra alam

    Berbaloi bersama Shaklee..menikmati kesihatan yang sangat bernilai...

    Harga setanding kualiti...

    Pasti ORDER BERULANG KALI...





  • JULIZA MHD SARIF | SID : 888399 |Contact : 013 3081 376|
  • Email : juliza.tulip@gmail.com
  • FB : https://www.facebook.com/juliza.sarif
  • Fanpage : https://www.facebook.com/pages/Sihatnatural-Life/236705126454788




  • Wednesday, 11 June 2014

    CINCH SHAKE MIX

    Assalamualaikum wbt.

    Alhamdulillah, dapat menulis kali ini. Dan hari ini saya nak berkongsi perihal kelangsingan. Ramai di kalangan kita yang ingin langsing, tetapi kurang menggali ilmu pelangsingan dan pengambilan nutrisi yang betul. Akibatnya, tubuh hilang tenaga, malah banyak pula penyakit lain yang datang. Diet "keras" seperti "diet yoyo" pulak pula menurunkan metabolisme dan otot tubuh, dan badan akan menjadi lebih gempal dari sebelum "diet keras". Ini gambaran carta "diet yoyo". Bukan sahaja tidak dapat memiliki tubuh idaman, malah risiko tinggi untuk terkena penyakit bahaya seperti diabetes disebabkan metabolisme tubuh yang rendah.




    Shaklee mengakui keadaan ini dan kerana itulah pengalaman 50tahun dalam bidang nutrisi, Cinch Shake dicipta khas untuk mereka yang ingin menurunkan berat secara sihat dengan kaedah nutrisi. Cinch Shake Shaklee didatangkan dengan 3 rasa ; vanila, Cafe Latte, vanilla dan Chocolate  Shake Mix.


    Buat penggemar minuman coklat, pilihan Chocolate Shake Mix adalah pilihan TERBAIK


    Bagi penggemar rasa yang lebih enak, santai dan juga asli Vanilla, gembirakan hati anda dengan Vanila Shake Mix 

    Penggemar air kopi, ini adalah masa TERBAIK anda menukar minuman anda..tanpa menghilangkan kegemaran rasa kopi dan rasa Cinch Cafe Latte Shake Mix memang ummph..


    PERBEZAAN SHAKLEE
    • Cinch shake mengandungi 24 gram protein, 24 jenis vitamin & mineral dan 6g serat larut
    • Indeks Glisemik (22) yang rendah dan sangat sesuai untuk pesakit diabetes
    • Indeks Glisemik yang rendah sangat perlu untuk tubuh mengekalkan tahap gula dalam darah dan mengekalkan tenaga ( Fungsi gula adalah untuk memberi tenaga pada tubuh)
    • Campuran ekslusif protein dipertingkat dengan leucine yang berfungsi untuk memelihara otot
    • Kandungan protein yang tinggi membuatkan kita berasa kenyang dan mengurangkan pengambilan "makan berat"
    • Memberikan nilai 35% atau lebih NILAI VITAMIN HARIAN kepada vitamin dan mineral penting
    • Penggunaa soya yang bebas GMO ( GMO FREE)
    • Tiada pewarna, perasa dan pamanis tiruan


    CARA PENGAMBILAN

    Istimewanya Cinch Shake Shaklee ini, anda dapt variasikan rasepi untuk minum Cnch Shake Mix ini. Terpulang kepada selera anda, tetapi pengambilan Cinch Shake Mix maksimum adalah 2 sudu besar sehari. Ini kerana kandungan protein yang tinggi, memerlukan air yang banyak untuk memproses protein. Pengambilan Cinch yang banyak, ditambah pula dengan pengambilan air kosong yang tidak cukup,aken memberatkan buah pinggang (erm....nanti kencing kotor puak jadinya..)


    Contoh pengambilan: 

    1. Satu sudu besar pagi + air kosong 300ml, shake dan minum dan juga ambil sesudu besar untuk malam sebelum tidur.
    2. Pengambilan air kosong SANGAT perlu. Jumlah air adalah minimum 2 Liter sehari atau dengan pengiraan yang lebih tepat begini.
          25 Kg = 1 Liter
    Berat Anda sekarang / 25kg = X Liter...???

    ANDA KIRA SENDIRI YER...

    RESEPI CINCH SHAKE MIX 

    1. Cinch + air kosong/suam
    2. Cinch ( Vanilla) + kurma + air kosong ( Blend)
    3. Cinch ( Vanila, Chocolate ) + Biskut oreo + air kosong/suam
    4. Cinch ( Vanilla ) + Milo + air suam/kosong
    5. Cinch ( Cafe latte ) + Low fat Milk + Air kosond sikit
    6. Cinch ( Chocolate, Vanilla ) + oat +air suam

    Lagi...anda boleh mereka cipta resepi mengikut kegemaran



    SEGMEN BICARA : APA KATA MEREKA..? ? ?

    1. Cinch untuk yang sangat serius nak turunkan berat

     

    2. Tak sedar berat dah turun, seluar yang dah lama boleh pakai balik


    3. Baru 2 bulan, dah dapat perubahan besar...



    Berbaloi bersama Shaklee...tingkatkan kesihatan anda...

    Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca. 

    Shaklee sentiasa selamat

    Shaklee sentiasa berkesan

    Shaklee sentiasa mesra alam

    Berbaloi bersama Shaklee..menikmati kesihatan yang sangat bernilai...

    Harga setanding kualiti...

    Pasti ORDER BERULANG KALI...





  • JULIZA MHD SARIF | SID : 888399 |Contact : 013 3081 376|
  • Email : juliza.tulip@gmail.com
  • FB : https://www.facebook.com/juliza.sarif
  • Fanpage : https://www.facebook.com/pages/Sihatnatural-Life/236705126454788

  • Popular Posts