Thursday, 24 August 2017

Tips Cergas Bangun Pagi

Assalamualaikum wbt & Salam
Sejahtera

Alhamdulillah...dapat pegang Hp nak update entry kali ni. K.ju tengah df adik Fateh...ok lah. Masa yang ada penuhkan dengan masa nak sharing dengan kawan2.

Share benda yang simple, dan sebenarnya memang ramai pun bila bangun pagi...lemau je badan...yer tak ? Nak nak pulak hari kerja...bos pulak dah announced BONUS takde tahun ni...kah kah kah.....bertambah kuasa lemau nak bangun pergi kerja kann..Hihi..

Okeh...kita share tips ye nak cergas bangun

1. Cuba ambik peluang nap waktu sebelum zohor. Dapat setengah jam pun best. Biasa lunch kan..beratur kat cafe nak membeli,makan sambil borak2 pastu g zohor... sambung pulak kerja...sampai lah balik rumah...lepas isyak dah menguap nguap kalah kucing mengantuk..hihi...badan kita takde "break". Sebab tu, bila bangun pagi rasa lemau je....cuba buat. K.ju dah cuba...lain tau rasa. Cergas bangun.

2. To do list
Bab kerja yang penting ni.... automatic otak kita dah setting awal2 sebelum tidur. Nak bangun awal nak buat itu,ini. Jadi,badan kita pun...dah rupa macam kene eletrik...laju je bangun sebab nak siapkan kerja yang dah plan kan...cuba buat....set sebelum tidur. Mintak Allah kejutkan bangun... InsyaaAllah boleh tu. Cuba je dulu...

3. Ambikla Ostematrix
Yang ni...siapa2 yang belum ambik..memang tak tahu lagi penangan. Tapi,bila dah tahu...lain tau rasa dia. Penat tidur ternganga berdengkur pun....tidur kul 12 boleh jaga pukul 5 tau. Ni kes macam k.ju lah...ada anak kecik...nak nap sebelum zohor tu...niat je bersungguh. Susah kemain nak dapat...faham2 jer lah anak2 tengah membesar. Bangun malam susukan anak, tukar pampers anak...kemain kerja banyak pun...badan lemau jugak...try telan ostematrix. Ha.....penat susukan anak pun...boleh cergas bangun pagi. Lenguh2 pun dah kurang. Tambah k.ju ni susukan anak duduk. Anak tak suka df baring. Haa....gitu....kene hadaplah segala lenguh pinggang,sakit belakang tu semua.

Bab ostematrix nih...mak k.ju yang umur 66 tahun tu penggemar ostematrix. Bila dah nak habis....confirm dia call. Bagi tahu dah nak habis. Dia kata...sekarang mak bangun rasa ringan badan, lepas tu terus nak membuang. Perut rasa selera nak makan. Kaki yang selalu kejang dah tak kejang dah...mak tak kata kejang...dia kata simpul mengkarung....hihi..

Lepas subuh,sarapan susu kambing dengan roti...lepas tu apa lagi...Pergi tengok pokok2 lah...

Alih pasu, siram pokok,gembur tanah..  anak pokok...tu lah yang dia suka.....orang tua ni.....kene bagi dia buat apa yang dia suka...nanti dia mudah depressed....betul tau....cuba korang tengok mak atau ayah korang. Dah umur gitu...mesti dia nak buat apa dia suka je....

Okeh...takat ni je kita share....adik dah lena...k.ju nak sambung kerja lain pulak. Nanti nak pick up abang kat tadika....

Nak tahu pasal Shaklee, nak cuba ostematrix...boleh contact k.ju....klik kat sini je...

Wasap.my/60133081376

ATAU

Fb : Juliza Sarif
Page : Sihatnatural Life
Telegram/WhatsApp/SMS/Call : 0133081376
Your Best Consultant
Shaklee Independent Distributor
SID : 888399


No comments:

Post a Comment

Terima kasih bagi feedback..ceria selalu..

Popular Posts