IBU MENYUSU DETOX

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera

Penangan Detox Shaklee

7 hari Mealplanan #detox_bfmom yang k.ju buat kali ni..lebih kepada buat eksperimen.

Bermula dari hari ke 4 untuk ibu menyusukan anak, k.ju tak melalui fasa "meragut rumput" tanpa nasi untuk 3hari..3hari okeh..bukan selamanya...jangan pulak kata geng Shaklee buay detox takleh makan nasi.

Hari ke 4,masih tanpa nasi..tapi sangat perlu pada protein...protein yang tinggi ye dan juga susu segar. K.ju menyusu,jadi ada kelonggaran juga untuk ambik nasi walaupun cuma suku pinggan.

K.ju buat day4 meal untuk 3hari tanpa ESP. tapi ambik 2x nasi,sayur banyak..lauk lebih pada suku kot..sebab nak kan protein yang tinggi...nak banyak protein senang faham..hihi

Hari ke 4,k.ju mula ambik ESP sebagai "sarapan lewat" k.ju.....dan....amazingly sampai pukul 6petang masih tak menggagau pun nak cari nasi...steady.dan susu pun lebih meriah berbanding 3hari awal tu makan nasi 2x, lauk lebih drpd sukatan suku,sayur of course banyak lah..itu memang syarat detox.

Beza teramat sangat bab menyusu Baby Fateh. Paling obvious malam...waktu minum ESP, fateh cuma menangis sekali je untuk menyusu....kalau tak minum ESP siang.....ber huhu malam lah jugak..selang sejam @ 2jam siren dia dah bunyi..nak menyusu.

Nampak tak skill nutritionist Shaklee susun mealplan tu sesuai untuk lelaki, wanita dewasa...menyusu atau tak...memang seronok buat detox bila dah buat sekali

So....for those bf mummy atau tak bf...nak Detox...nak ada yang guide pemakanan....mai roger k.ju.


Banyak trick & tips eksperimen k.ju share.....khas yang serius je tau..

Terima kasih sudi baca celoteh k.ju.. apa apa nak tanya, nak bagi idea...boleh contact k.ju kat wasap ni

Wasap.my/60133081376

atau

Telegram/WhatsApp/SMS/Call : 0133081376
Your Best Consultant
Shaklee Independent Distributor
SID : 888399


#bsl_fighter
#detox_bfmom
#detix_shaklee
Share this article:

No comments:

Post a comment

Terima kasih bagi feedback..ceria selalu..