Gastrik: Apa Kata Doktor ?

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera

Alhamdulillah, anak2 k.ju dah lena...bagi peluang untuk k.ju nk buat entry.

K.ju join beberapa group gastrik, GERD. Maklumlah, k.ju dulu memang bekas pesakit gastrik. Memang lah memori tu ada bersama kann..takkan senang boleh lupa..

Tahun 2006-2012tau... perjalanan yang panjang...cehhhh...tapi tulah namanya kenangan lalu mengusik di jiwa..kikiki

Kisahnya,k.ju dulu zaman belajar. Maklumlah kan...zaman makan catu, baru nak start hidup kata orang. Duduk kolej, sarapan pagi biasanya nescafe 3 in 1 (mild). Tu je boleh masuk. Yang warna golden brown tu. K.ju ambik separuh sachet je, then campur susu. Haaa...sedap. plus memang mata buntang je. Tak cepat ngantuk

Tulah punca asalnya. Dipendekkan citer..k.ju pernah masuk wad HTAR Klang sebab asid reflux. Masa tu tak tau dah nak buat apa...badan bengkok je. Tak boleh nak tegak badan..dah rupa nenek si bongkok tiga lah...

Tahun 2013, kenangan mengandung anak pertama...k.ju kene serangan yang dahsyat.... memang tumbang pun. Sebab sorang2 je kat rumah kan...sedar sendiri lah...haha. seb baik sedar kannn...hihi

Esoknya tanya kawan...tengok di sakan pomot Shaklee kan...tanya la apa yang sesuai untuk tambah tenaga. Udah lembik melepek dah kan...kain buruk pun gagah lagi...ni nak cakap rupa apapun tak tahu lahhhh...

Inilah kali pertama kenal produk Shaklee..ESP...alhamdulillah.....malam mi esok tu pedih perut dah berkurang sangat... seronok lah..tersengeh2 sengsorang...kikiki

Lepas tu... Google lah pasal ESP ni...blog ni menambah keyakinan tau...mana taknya  Doktor pun pilih ESP Shaklee untuk maknya yang gastrik tahap apa ubat pun tak jalann




Haa..boleh baca entry dia pasal mula2 dia kenal dengan Shaklee. Pada mulanya Dr Malinda ni skeptikal jugak dengan supplement. Tapi,bila beliau mula dah nampak #shakleeeffect pada suami dan ibu..barulah beliau bertambah keyakinan pada Shaklee.

Okeh... Alhamdulillah.k.ju pun dah bebas gastrik. Seronok,dah boleh makan durian, pulut, dan makanan pantang larang bagi pesakit gastrik..

Pada yang masih struggle dengan sakit ini,boleh cuba tips k.ju ni..nak lega kan..jangan takut mencuba yer.

Okeylah, mata pun dah berat. Lain kali kita bertemu lagi.

With love,
Juliza Sarif
Share this article:

No comments:

Post a comment

Terima kasih bagi feedback..ceria selalu..