Friday, 13 September 2013

VITAMIN C 100mg



ASCORBIC ACID



Ascorbic Acid, nama saintifik bagi Vitamin C. Sesetengah binatang boleh menghasilkan Vitamin C mereka sendiri, tetapi berbeza dengan manusia. Manusia perlu mendapatkan Vitamin C dari makanan dan sumber lain. Sumber terbaik Vitamin C adalah dari buah-buahan segar dan sayuran terutama buah-buahan citrus (yang masam-masam tu).


Kebanyakan pakar menyarankan pengambilan Vitamin C adalah dari buah-buahan segar berbanding makanan tambahan ( supplement). Contoh, jus perah oren adalah lebih baik dari ready-to-drink jus oren. Cabarannya, pada zaman serba maju & penuh kesibukan kebanyakan antara kita lebih gemar mengabil ready-to-drink oren jus.



Dulu-dulu, Vitamin C sangat berguna untuk merawat penyakit skurvi. Kini, Vitamin C diperlukan untuk mencegah dan merawat demam dan batuk. Ada juga yang menggunakannya untuk sakit gusi, jerawat, masalah kulit, bronkitis, prostat, melawan depression dan sebagainya. Ada juga yang berpandangan yang Vitamin C boleh membantu untuk kesihatan jantung dan saluran darah. Ia mampu menguatkan arteri, menghalang darah beku, serangan jantung, strok, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi.



Ada juga sesetengan orang letakkan Vitamin C di kulit ( samada suntikan atau sapuan krim)  untuk melindungi kulit dari sinaran matahari dan pencemaran udara. Tidak kurang juga yang memerlukan Vitamin C untuk terapi radiasi.


BAGAIMANA VITAMIN C BERFUNGSI..??


Vitamin C sangat diperlukan untuk pertumbuhan organ pada tubuh. ia juga berperanan penting dalam menstabilkan fungsi imun badan.







Chewable Vita-C™ 100 mg



  • Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  

  • Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. 

  • Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.

  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

Vitamin C ini merupakan Vitamin C yang telah diformula. Ada tambahan Rose Hips & Citrus, dan bioflavanoids.

PRE-CAUTION...!!!!!

  1. Pengambilan Vitamin C untuk wanita yang hamil & menyusu adalah 120mg/sehari.
  2. Pesakit diabetes - pengambilan tidak le ih dari 100mg/sehari.
  3. Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi dalam tubuh
  4.  Pesakit G6PDD: Pengambilan Vitamin C berlebihan boleh menyebabkan kerosakan sel darah

Wednesday, 11 September 2013

OSTEMATRIX


IANYA BUKAN SEKADAR KALSIUM

Kalsium merupakan elemen yang penting untuk tulang dan gigi. Kurangnya kalsium boleh menyebabkan tulang rapuh. Sumber kalsium; susu soya dan sarapan cereal...Rumusannya, memang sangat-sangat penting untuk semua golongan; tak kira dari bayi, kanak-kanak, remaja, wanita dan lelaki dewasa...dan warga emas..!!





FUNGSI KALSIUM PADA TUBUH

  • Menguatkan tulang & gigi
  • Mengawal selia fungsi otot
  • Menagwal selia jantung
  • Mengelak pembekuan darah
  • Sistem saraf
  • Fungsi enzim dalam tubuh
Pengambilan Kalsium perlu mengikut had umur..Terlebih dan terkurang boleh membawa mudarat pada tubuh


Babies 0–6 monthsapprox. 210mg (if breastfed)
approx. 350mg (if bottle fed)
Babies 7–12 months270mg
Children 1–3 years500mg
Children 4–8 years700mg
Children 9–11 years1,000mg
Adolescents 12–18 years (including pregnant and breastfeeding young women)1,300mg
Women 19–50 (including pregnant and breastfeeding women)1,000mg
Women 50–701,300mg
Men 19–701,000mg
Adults over 701,300mg




SUMBER KALSIUM
  • Susu dan produk tenusu
  • Sayuran hijau
  • Soya dan taufu - tempe pon ok
  • Ikan- palling bagus ikan sardin (kadang-kadang panggil ikan selayang) dan ikan salomon
  • Kekacang
  • Cereal



So, banyak pilihan yang kita boleh buat untuk dapatkan kalsium yang cukup untuk tubuh...

Bukan semua antara kita mampu nak cukupkan keperluan kalsium pada tubuh...nak nak kalau minum susu..betul tak..??? So, alternatif nya, ambil la supplement..kandungan kalsium dalam supplement sudah ada pada nutrition facts..so, boleh kira sendiri tahap keperluan & pengambilan mengikut tahap umur dan jantina..


MAKANAN TAMBAHAN KALSIUM (SUPPLEMENT)

Saya syorkan OSTEMATRIX SHAKLEE...memang berbaloi...Ianya bukan sekadar kalsium, malahan terkandung magnesium, fosforus & vitamin D, kuprum, manganese dan boron.




Manfaat O.S.T.E.M.A.T.R.I.X. SHAKLEE
  • Menguatkan tulang
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
  • Meringankan stress - mengawal tekanan darah, denyutan jantung, gementar, mood swing, sakit kepala
  • Memperbaiki masalah haid - terutama untuk wanita
  • Pengalkalian tubuh - mengimbangi pH tubuh, halang obesiti di umur tua
  • Memperbaiki sakit gastrik
  • Vitamin D - mampu merawat penyakit ricket. Sangat sesuai kepada vegetarian yang kurang Vitamin D, wanita hamil
  • Magnesium - Untuk kesihatan tulang rawan, hasilkan tenaga & pengecutan saraf dan otot, memudahkan pengeluaran rembesan sisa dari perut & usus


TIPS MEMILIH SUPPLEMENT KALSIUM

  1. Pilih produk yang ada Vitamin D
  2. Elakkan produk yang berasaskan haiwan- cth; tulang & dolomite
  3. Elakkan mineral Chelated - ini bagi mengelakkan penyerapan logam tercemar kepda tubuh



Sumber : Deakin University - School of Exercise and Nutrition Sciences


Dapatkan harga mampu milik terbaik dari saya

Juliza Mhd Sarif
ID : 888399
Call/ sms/ wasap 013 3081 376

Tuesday, 10 September 2013

TAMBAHKAN BERAT ANDA



Di dunia ni..setiap perkara ada pasangan..muda-tua, segar-lesu, lelaki- perempuan, atok-nenek, suami-isteri, KURUS - GEMUK..dan macam-macaaaaamm lagi..

Part KURUS -GEMUK ni..untuk mengira tahap kegemukan atau kekurusan..boleh guna formula kat bawah ni yer...Dah siap kira, kemudian rujukla carta Body Mass Index (BMI) analisis pulak...Jadi, tahap berat dan ketinggian di paras mana..????

INDEX BERAT DAN KETINGGIAN (BMI)


UNDERWEIGHT LEVEL

Untuk entri kali ni, saya nak tekankan pada yang kurang berat (Underweight Level). Glamornye kita dengar supplimet nak sihatkan badan dan kurangkan berat badan...So, yang ni option untuk yang terkurang berat..

CADANGAN SET LENGKAP TAMBAHKAN BERAT


  1. ESP - Energyzing Soy Protein
  2. Vitalea
  3. B-Complex
  4. Vitamin C 100mg
  5. MealShake
  6. Omega Guard
1. ESP 
Saya sudah terangkan khasiat ESP dan cara pemprosesan ESP.. Memang berbeza dengan air soya yang berada di pasaran..sebab khasiatnya yang asli masih kekal untuk manfaat kita semua

  • Protein tinggi
  • Kandungan Isoflavones yang tinggi
  • Rasa yang enak
  • Boleh dicampur dengan pelbagai jenis jus & minuman yang lain
  • Bekalkan tenaga
  • Cantikkan kulit
  • Membantu mengurangkan dan seterusnya merawat gastrik
  • Banyakkan susu



Cara pemakanan (untuk tambahkan berat): 
  1. Ambil makanan berat terlebih dahulu. 
  2. Tunggu sehingga 2 jam (untuk proses penghadaman makanan tadi)
  3. Boleh minum ESP (sejuka atau suam) - resepi ESP boleh rujuk bahagian RESEPI ESP..banyak la sangat resepi yang boleh direka..nak reka sendiri ikut selera tekak masing-masing pon ok..

Cara pemakanan (untuk kurangkan berat):
  1. Minum ESP terlebih dahulu (kebiasaannya awal pagi, jadikan sarapan berkhasiat)
  2. Tunggu sehingga 2 jam (untuk proses penghadaman makanan tadi)..walaupun nampak minuman, tapi ESP high protein tau, jadi berikan masa perut untuk proses & serap nutrien untuk badan
  3. Makan la makanan berat

Specialnya Shaklee, walaupun satu produk..sangat bermanfaat untuk 2 tujuan yang berlawanan...



2. Vitalea - tujuannya adalah untuk memberi tenaga, pelengkap nutrisi tubuh (terutama pada yang kurang makan sayur), melindungi organ tubuh, dan banyaaakkk sangaaat lagi.....

(SILA RUJUK ENTRI SI VITALEA....AWESOME)







3. B-COMPLEX  ------ SILA RUJUK ENTRI BCOMPLEX
Ringkasannya, manfaat BComplex ni untuk kesihatan mata, rambut, kuku, kurangkan stress, kulit, anemia, senggugut, kesihatan rahim dan khasiat untuk lelaki dan wanita

Peringkat mula pengambilan, air kencing akan bewarna kuning..(itu tanda proses tindakbalas tubuh dan BComplex) dan lama-kelamaan keadaan itu akan berkurang.

Jika ade rase mengantuk yang tak boleh dikawal..itu healing crisis yang menandakan tubuh anda memang sangat kekurangan Vitamin B & Folic Acid..jadi, baru nak top up dalam badan...akan terasa sesuatu yang kurang selesa (Note : tidak semua orang mengalami healing crisis yang sama yer..)

Ambil BComplex waktu malam jika ade rase mengantuk yer...

Pengambilan BComplex adalah sangat perlu dengan pengambilan air yang cukup (At least 2 L) sehari


4. Vitamin C Chewable 100mg
Rasanya masam-masam..boleh hisap..kalo tak suka hisap, boleh telan jer...Kebiasaannya, orang dewasa yang underweight ni..imun pun rendah (tapi bukan semua yer...)..Jadi jangkitan kuman selsema, demam biasa, batuk tu memang cepat je...If dah rase simptom suhu badan dah naik,  mata pon dah rasa panas, cepat je letih macam nak demam...cepat2 ambik Vitamin C ni...minum air suam banyak..insyaaAllah..esok harinya..memang terasa segar je badan....testimoni diri sendiri nih...hehe...




5. Meal Shake
Ini memang makanan segera....yang sangat-sangat sihat ler...rendah lemak, rendah Glisemik Indeks, banyak Vitamin & Mineral penting untuk tubuh, serat yang terbaik dan protein dan sangaaaaat pekat dengan kalsium. Kalau kanak-kanak yang susah nak makan, boleh campurkan dalam minuman yang dia suka...InsyaaAllah, selera makin bertambah la...
Kalau yang dewasa pon same...boleh tingkatkan selera makan...kepada yang underweight, sesuai sangat la untuk dapatkan berat & saiz yang ideal...



6. Omega Guard                                                              Sangat-sangat bagus untuk otak..sesuai untuk kanak-kanak- dewasa...awesome..!!! Ringkasaannya, Omega Guard ni untuk seimbangkan hormon, lancarkan saluran darah, meningkatkan sistem imun, menentang kanser, memelihara sendi dan mencegah insomnia. Minyak ikan terbaik dunia..kalau rase memang tak lalu nak minum pati ikan haruan tu...ambik la KAPSUL OMEGA GUARD ni





Hopefully, penerangan tips untuk tambahkan berat dengan Shaklee..dan merasai perbezaannya...sangat-sangat membantu yer...iNI YAnG SeT LeNgKaP...UNTUK SET PILIHAN...BOLEH BINCANG-BINCANG YER...


J.U.M.P.A.  N.E.X.T.   E.N.T.R.I.   Y.E.R............

Berminat Untuk Set Tambahkan Berat dengan Shaklee ???

Hubungi saya
Juliza Mhd Sarif
ID : 888399
Sms/ call/ wasap : 013 3081 376
FB : Juliza Sarif
https://www.facebook.com/juliza.sarif
Page : Sihatnatural Life
https://www.facebook.com/pages/Sihatnatural-Life/236705126454788






Friday, 6 September 2013

LECITHIN

LECITHIN : KANDUNGANNYA, KEPENTINGANNYA DAN KEGUNAANYA



KEPENTINGAN LECITHIN :
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.



Ø KANDUNGAN LECITHIN :
  1. Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  2. Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  3. Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  4. Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.



 Ø KEGUNAAN LECITHIN:

>>PALING UTAMA

  1. Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  2. Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  3. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  4. Membantu kawal paras triglycerides.
  5. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  6. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.



 >>PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

  1.  Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  2. Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  3. Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin. 


>> UNTUK KAUM TUA
  1. Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  2. Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb. 


>> UNTUK PENGHADAMAN
Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman


>>UNTUK SEL
  1. Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  2. Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita 


>> UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
Fungsi utama lecithin – sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.



EKSPERIMEN LECITHIN DAN ALFALFA
GABUNGAN LECITIHN DAN ALFALFA....MEMANG TERUJA TAU TENGOK NI...!!!


Thursday, 5 September 2013

GLA UNTUK LELAKI & WANITA


GLA COMPLEX ..BAHAN YANG PALING EFEKTIF DAN SEMULAJADI


INTRO
GLA (Gamma Linolenic Acid)  adalah Omega-6 asid lemak yang kebiasaannya didapati dalam tumbuhan seperti Borrage Seed Oil, Evening Primerose Oil (EPO) dan blackcurrent seed oil. Ketiga -tiga jenis sumber minyak ini mengandungi Linolenic Acid.. Omega -6 adalah asid lemak penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh.Tubuh perlu dapatkan melalui makanan. GLA amat penting untuk tubuh..SANGAT-SANGAT PENTING TAU...!!!!

SUMBER GLA
1. Borrage Seed Oil - 17-25% (GLA COMPLEX SHAKLEE)
2. Blakccurrent Seed Oil - 15-20%
3. EPO - 7-10%


KANDUNGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

  • Diekstrak dari borrage seed oil
  • Borrage 3 kali ganda bioavailbality dan 3x lebih berkesan dari EPO.
  • Borrage Seed Oil dlm GLA Complex Shaklee ditanam secara organik 
  • Ada Omega-6
  • Gabungan Minyak bunga matahari + Vitamin E
  • Antioksidan semulajadi yang dipatenkan


KEPENTINGAN GLA DALAM TUBUH

  1. Melawan keradangan
  2. Merawat ulcer, legakan kelesuan, bersihkan kahak dan legakan kebas urat saraf
  3. Mengawal selia estrogen & testosteron - mengawal selia hormon lelaki & wanita, perbaiki simptom PMS, mood swing, retensi air & sakit payudara
  4. Melambatkan menopouse
  5. Perbaiki masalah prostat lelaki & masalah kerap kencing 
  6. MENENTANG KANSER - antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh dan menghalang pertumbuhan sel kanser & tumor
  7. Perbaiki radang kulit - eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, tinea, kurap
  8. Menghalang komplikasi diabetes
  9. PELANGSINGAN & HALANG TAMBAH BERAT BADAN - rendahkan kolesterol LDL, halang pertambahan berat badan dengan berkesan, tone kulit yang rata
  10. Halang TEKANAN DARAH TINGGI - halang pembekuan darah, rangsang pengaliran darah yang baik
  11. Perbaiki tekstur rambut
  12. Hiperaktif & autisme - Perbaiki keadaan kanak-kanak autisme & kurang fokus 
PERINGATAN..!!!
  1. Jangan ambil GLA lebih dari 3000mg/ sehari ( dalam GLA Complex Shaklee ade 250mg jer..)
  2. Wanita hamil tidak digalakkan kerana khuatir akan memberi kesan pada kandungan dan boleh sebabkan kelahiran awal
  3. Jika diagnose risiko kanser prostat - tak digalakkan ambil GLA
  4. Tidak digalakkan ambil EPO jika diagnose ade cyst, fibroid


Sumber : http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/gammalinolenic-acid
Source: Gamma-linolenic acid | University of Maryland Medical Center http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/gammalinolenic-acid#ixzz2e24FUKrh
University of Maryland Medical Center
Follow us: @UMMC on Twitter | MedCenter on Facebook

RESEPI ESP..

Memandangkan ESP ni  one of our best seller.. maka di bawah ni disenaraikan cadangan beberapa contoh resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..


  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend
  17. ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!

*boleh tambah list ini ikut pengalaman anda


RESEPI SMOOTIHES
BAHAN-BAHAN:
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)

CARA : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm




SANGAT YUMMY...SEDAP & MENGENYANGKAN...!!!!


NOTES:

  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protein yg berlebihan)

Monday, 2 September 2013

CoQ10 Health Plus...

PRODUK TERBARU SHAKLEE...!!!


Masih ramai tertanya-tanya mengenai CoQ10 Health Plus..??? Saya sendiri pon..seakan-akan teruja jer bila berkenalan dengan produk ni..memang FANTASTIC...!!!! KENAPA YER...???


PENGENALAN: CoQ10 

~ Merupakan nutrien larut lemak yg terletak di mitochondria (dlm sel) utk tukar kepada tenaga

~ Terdapat banyak pada JANTUNG
~ Medical practitioner guna CoQ10 utk pesakit yang kronik masalah jantung...dan juga untuk pesakit yang dah melalui major surgery (jantung)

SEBAB:

Jantung kita ni akan pam darah/ berdenyut 100ribu kali sehari..apa akan berlaku kalau terhenti ATAU tersekat disebabkan lemak2 yg berkumpul di salur darah..YA, darah akan jadi tinggi dan ganggu kesihatan jantung..


1) FAEDAHNYER UNTUK JANTUNG..(BANYAK SANGAT..)

~ Tekanan darah tinggi
~ Sakit dada - sama jugak la dengan kes sesak dada
(2 faedah ni memang dah published ( dah  terbukti) in Journal of Pharmacotheraphy in July 2001)
~ Masalah penyaluran darah dari jantung ke seluruh badan


>>>>>>SIMPTOMS..
- Kebas2 dihujung jari tangan dan kaki sebab darah tak sampai..
- Migrain/ sakit kepala dan loya sbb drh tak sampai ke otak..
- Keletihan kronik


2) Untuk kulit KUSAM (ni yg paling TERUJA bila dengar)
- dlm setiap tablet ada CoQ10, Q10 ni mmg ada pada produk kecantikan (haa cuba tgk moisturiser masing2)..Q10 ni utk halang sinar UV secara terus menerus..Tambahan pula CoQHealth ni ada VIT E (antioksida: utk salur darah yg sihat)

- Ganti SUNBLOCK..nanti tak payahla nak tepek sunblock dan moisturizer dah..dah lengkap dah utk perlindungan matahari..Untuk keseluruhan badan tau..kalau SUNBLOCK, muka dan tangan je..


3) Untuk tingkatkan TENAGA dan kesuburan
- CoQHealth ada gabungan Teh Hijau..sgt bagus utk blood circulation dan antioksida.. tu sebab org Cina ada teh cina..untuk peredaran darah yg baik..Oksigen semua sampai ke seluruh tubuh..


PERBEZAAN SHAKLEE..


1. CoQ10 + Vitamin E = Kulit yang cantik, xcepat sunburn & memelihara sistem reproduktif lelaki dan wanita
2. CoQ10 + Ekstrak teh hijau = Kawal endapan kolesterol pada jantung & buang lemak yang belum jadi kolesterol dalam badan
3. CoQ10 = tinggi bioavailability ( ambik sikit, kesan berganda2..)
4. Satu-satunya CoQ10 di pasaran yang ade CoQ10 + Resveratrol

WALAUPUN MASIH BARU..DAH BANYAK TESTIMONI PRODUK NI...MEMANG FANTASTIC..!!!!


Popular Posts