Saturday, 25 January 2014

VITAMIN E COMPLEX

Saya pernah menjalani Latihan Praktikal peringkat Diploma di SIRIM BERHAD, Shah Alam. Ditempatkan di bahagian Environment and Biotechnology Center. Spesifiknyer saya di bahagian Natural products. Saya belajar formula buat kosmetik, skincare dan toiletries. Antara produknya ialah gincu, night serum, lotion, pelembab muka, pencuci muka, shampoo dan pelembab bibir...dan VITAMIN E adalah keperluan utama...skincare la katakan..


VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE- Apakah istimewanya ???


Vitamin E Shaklee diperbuat dari minyak soya organik dan biji gandum. Ekstrak d-alpha tocopheryl dan d-alpha Tocopherol yang banyak terkandung dalam kedua-deua jenis bijirin tersebut digabung dengan 8 jenis Vitamin E ( alpha, beta, gamma, delta). Dan menjadikan Vitamin E Complex Shaklee adalah yang terbaik di pasaran !!!





PENYERAPAN YANG HEBAT !!! Bagaimana ???

Kehadiran 10mg  selenium semulajadi yang membantu penyerapan Vitamin E dalam tubuh untuk memlihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Vitamin E Complex Shaklee juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa dan kadmium serta mengukuhkan antioksidan dan melindungi retina mata.




KANDUNGAN  VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE





FUNGSI VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE

  1. Melindungi jantung - pengambilan harian 800IU Vitamin E baik untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah (untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL (kolesterol baik). Juga baik untuk mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia
  2. Meningkatkan kemampuan reproduktif (kesuburan) - para lelaki yang mengambil 600IU- 800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan bilangan sperma.
  3. Anti-penuaan - 1 kapsul Vitamin E membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan. Membantu memulihkan tekstur kulit, ton warna muka
  4. Anti-oksidan yang kuat - Pengambilan lebih dari 1200IU Vitamin E berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang dan melambatkan pertumbuhan tumor dan mengurangkan radikal bebas.
  5. Kelestarian tenaga - Meningkatkan tenaga seksual dengan membekalkan oksigen yang lebih
  6. Memperbaiki arthiritis - Meningkatkan keanjalan salur darah, perbaiki kitaran darah, merawat bahu yang kejang, penig, buasir dan sakit sendi
  7. Memperbaiki parut - Membantu memulihkan ulcer dan bengkak kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk hilangkan kesan parut
  8. Sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada
  9. Membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit
  10. Membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang
  11. Dapat memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer


10 MANFAAT VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE !!


APAKAH KESAN KEKURANGAN VITAMIN E DALAM TUBUH ??


  • Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi
  • Penuaan kulit sebelum masa.
  • Rambut gugur
  • Anemia.

DARI MANA SUMBER VITAMIN E ??

  • Vitamin E is didapati daripada sumber makanan berikut: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. 
  • Vitamin E juga boleh didapati daripada beras perang, makanan daripada jagung,  telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum.


SUMBER VITAMIN E 

SUMBER VITAMIN E DAN SARANAN JUMLAH PENGAMBILAN

TESTIMONI PENGGUNA VITAMIN E SHAKLEE

KULIT TERBAKAR : VITAMIN E SHAKLEE SANGAT MEMBANTU !!


WAJAH LEBIH CERAH, CERIA DAN TIDAK KUSAM..=)

AHLI FARMASI, BERUBAH FIKIRAN DENGAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE !!!

HABIS PANTANG..JERAGAT HILANG..WAJAH LEBIH CERIA..COMEY JER...=)




Terima kasih kerana membaca !!!

Berminat Untuk Dapatkan Vitamin E Shaklee ??


Thursday, 23 January 2014

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C 500mg






SEJARAH/LATAR BELAKANG

Vitamin C 500mg ini dicipta dengan mengaplikasi sistem pembebasan terkawal berasaskan tumbuhan. Dicipta pada tahun 1981(saya pun belum lahir lagi..). "Sains pembebasan secara semulajadi" direka oleh Shaklee bertujuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C yang dilepaskan perlahan-lahan ke dalam tubuh setiap sejam.

1 tablet = 7.5 biji buah oren termasuk kulitnya (500mg)
2 tablet (dalam temph 5 jam ) = mampu kekal selama 12 jam dalam darah
Pembebasan ke dalam tubuh setiap sejam = 1.5 Vitamin C


KANDUNGAN VITAMIN C 500mg

  • Mengandungi 120 mg bioflavanoid a.k.a Vitamin C Complex ( 25% dari flavanoid diekstrak dari kulit buah). 
  • Tujuan : meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh. legakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas






7 SEBAB ORANG DEWASA PERLU VITAMIN C 500mg
  1. Membentuk kolagen di bawah kulit - bantu halang otot jadi lembik
  2. Memperbaiki simptom pendarahan - Cth: gusi berdarah, lebam di kulit, kulit kering, ruam, luka lambat sembuh
  3. Tingkatkan sistem imun - Bina sel darah merah bagi penyerapan zat besi dalam tubuh, bantu sel darah putih menetang bakteria dan kuman, menentang alergi hidung dan kulit eg : asma
  4. Memerangi kanser - Merupakan antioksidan yang kuat & meningkatkan interferon tubuh bagi melawan sel-sel kanser dan membunag bahan kimi merbahaya dari tubuh.
  5. Mencantikka kulit - Kulit kan lebih cerah, lambatkan penuaan & menyekat pembentukan pigmen
  6. Memperbaiki insomnia - Mengurangkan stress, insomnia
  7. Mengekalkan kolesterol sihat - Mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, kapilari darah yang sihat, pendarahan dalaman

KALAU TAK CUKUP VITAMIC C, APE AKAN JADI ???

Haiwan dapat hasilkan Vitamin C dalam tubuh..tapi manusia tak boleh..perlu dapatkan Vitamin C dalam makanan. So, nak tau kesan nyer..tengok sini..antara kesannyer:
  •  Selalu berlaku pendarahan. Cth ; gusi berdarah, luka lambat sembuh
  • Demam & selsema
  • Penyakit skurvi
  • Muka kering, kusam
  • Kulit sensitip - selalu jadi ekzema, jerawat & jeragat
  • Insomnia - selalu susah nak tidur
Terima kasih kerana memabaca..!!!


TESTIMONI PENGGUNA SR VITAMIN C 500mg


Kulit rasa halus mulus

Kulit muka yang makin berseri-seri




Terima Kasih membaca..!!!


Berminat untuk dapatkan Vitamin C 500mg ??Hubungi Pengedar Sah Shaklee

Wednesday, 22 January 2014

COLLAGEN POWDER





SHAKLEE COLLAGEN POWDER  yang memang menawana hati ramai orang.." bisa cair hati.."Nak tau kenapa sampai cair mencair hati dengar pasal Collagen Shaklee ni..???






KEISTIMEWAAN COLLAGEN SHAKLEE : 
KEUNGGULAN COLLAGEN YANG TIADA TARA 


  1. supplemen Collagen yang unggul
  2. ade 4000mg Kolagen RSS Proprietori ( sisik ikan merah) - Yang ni kene explain sikit..ni..jenis collagen tulen dan mutu yang tinggi dan sngat ringan yer ~ 1000dalton ( Dalton ni jenis suaktan molekular tau ). Ringan sebab ape ..??? Mudah untuk penyerapan dalam tubuh dan menggalakkan penghasilan kolagen bawah kulit
  3. Ade 7 ramuan utama : 
  • Biji Camla Japonica
  • Collagen ikan
  • Ekstrak kekerang
  • Lactobacilus acidophilus
  • Vitamin C
  • Vitamin B
  • Collagen RSS 


APE YANG BEST NYER COLLAGEN NI...??? JOM BACA LAGI..BEST TAU..=)


  1. Tampak lebih muda
  • Collagen - bantu kuatkan rambut, dan rangsang pertumbuhan semula rambut
  • Kuku lebih kuat, bintik putih hilang, pangkal kuku pon kekal cantek sehat jer
  • Kulit akan lebih lembab, menganjal gitu..
  • Parut yang degil pon boleh hilang
  • Bantu hilangkan penuaan
   2.   Rasa lebih muda

  • kuatkan tulang, kurangkan kemungkinan tulang rapuh
  • Kurangkan sakit geseran sendi
  • Mata : Kornea perlukan collagen untuk kuatkan otot mata
  • Otak : memastikan otak sentiasa sihat. Sel Glya memberikan nutrisi kepada otak dan ini didokong oleh collagen

KEISTIMEWAAN COLLAGEN SHAKLEE


TESTIMONI JERAGAT DENGAN COLLAGEN SHAKLEE

Comey jer kan ??? Jeragat hilang..kulit pon mulus gitew...


TESTIMONI : BANTU KURANGKAN PENUAAN


Nampak tak garis kat dahi tu..?? Dah hampir hilangkan..??? 


==================================================================================
Anda berminat ??? Boleh hubungi saya


Juliza Mhd Sarif
ID: 888399
Sms/ call/wasap : 013 3081 376





Friday, 17 January 2014

MUDAH LAWAS





Entri kali ni pasal mudah lawas...maknenyer senang membuang air besar dengan jayanya...Samada ' buang habis ' atau sebaliknya..

Sebelum ni dah cerita pasal Ostematrik..kandungan, kepentingan, manfaat Ostematrik...tablet kalsium magesium..

KENAPA PERLU ADA MAGNESIUM ????
Jawapan : Mempercepatkan dan memudahkan penyerapan kalsium dalam organ tubuh....

FAST ACTION, FAST RESULT !!!! Kalau nak rase kesan, perlu lebih efektif dari segi penyerapan..

Untuk saya, mula-mula ambik ostematrik ni masa pregnant..memang best sebab...
  1. Pinggang dah rasa kurang sakit ( perut dah makin besar memang sakit pinggang)
  2. Mudah sangat membuang.tak perlu teran sangaat dah
  3. Tekanan darah memang stabil..saya ni memang LOW BP je..time pregnant..stabil..!!
  4. Kurang rasa pening lalat
  5. Mudahkan sangat tido malam ( masa peggy, selalu tak leh tido malam) dan mudah untuk bangun semula.
  6. Kejang kaki..dah tak de dah...

Untuk mak saye yang dah umo 63 tahun tu..sebelum ambik Ostematrik..selalu tak selera makan..sebab..
  1. Angin dalam perut selalu sebu
  2. Takut nak makan nasi...susah nak berak katanya..makan roti jer..
  3. Selalu pergi jumpa doktor..last-last Dr kata angin banyak dalam perut
  4. Badan nyer..kurus jer..
Bila dah ambik Ostematrik..Nak tau ape kesan dia ???
  1. Selera makan..pagi2 jer dah goreng Ikan Pekasam
  2. sakit perut, sebab full..OVERLOAD !!
  3. Senang sangat berak katanya ( kalo tak dia kata macam tahi kambing )
  4. Dah mula makan nasi, ikan pekasam, dll...
  5. Kepala tak selalu pening..
by the way..inilah gambar mak saye..:)

Mak saya yang pakai tudung ugu...tiu anak buah
Feveret mak saya dan saye sekarang...stok mesti ade...xputus rumah


LAGI TESTIMONI..





Dapatkan Dengan harga mampu milik terbaik dari saya

Juliza Mhd Sarif
ID : 888399
Call/ sms/ wasap 013 3081 376

Popular Posts