ALFALFA WAKTU HAMIL

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera Alhamdulillah, dapat menulis perihal alfalfa kali ini. Alfalfa terkenal sebagai "Father of All Food" . Raja segala makanan. Secara umumnya, ramai yang mengetahui
Continue Reading...

SAYANGI SUAMI

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera Di pagi Isnin yang ceria ni..Ju nak share sesuatu pasal perihal Encik Suami...hehe...=) Datangnya idea nak menulis ni..bila tengok rakaman Che Ta & Zain masa Che Ta seb…
Continue Reading...

THALASSEMIA : BAGAIMANA WAKTU HAMIL (PART 1)

Teks: Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera... Alhamdulillah, hari ini..hujung minggu diberi kesempatan untuk menulis. Tiba-tiba datang pulak idea nak share pasal Thalassemia untuk semua pembaca. Ju pembawa Thalassemia
Continue Reading...

KANAK-KANAK "KEBAL"

Teks: Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera... Alhamdulillah, hari ini sempat untuk buat 1 entry untuk tatapan semua. Mood hari ini, nak share mengenai kanak-kanak. Memandangkan sekarang sudah bergelar ibu, perihal kanak-k…
Continue Reading...

PUDING KARAMEL TANPA TELUR

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt..Alhamdulillah...dapat juga share entri pasal resepi ni..hihi...walaupun bukan kategori pandai masak...bak kata UAI...tak pandai tak pe...tapi kene rajin masak....tapi nak masuk kategori rajin pon…
Continue Reading...

ANAK TAK TAHU TELAN KAPSUL

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt...beberapa hari tak update..terasa lain pulak...bermujahadah jugak ye...konsisten nak update blog nih....hehe....=) Ok...hari ni...Ju nak share topik pasal tablet atau kapsul dengan kanak-kanak...U…
Continue Reading...

BAHAYA SUAMI MAKAN VITAMIN E SHAKLEE

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera, Sudah beberapa hari skip post kat blog...hari ini...Ju nak bercerita pasal Vitamin E Shaklee pulak... Cerita yang simple jer...cuma agak kelakar la jugak... Ade seorang kawan Ju …
Continue Reading...

HARI ISTIMEWA BERSAMA FAMILY

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt....Malam sebelum tidur...Ju nak share...hari istimewa...ikutkan hari ni dah masuk 19 Oktober 2014...semalam hari jadi Ju la...18 October 2014..hehe....haari Jadi yang  ke 30....3' series dah r…
Continue Reading...

SIMPUL MENGKARUNG

Teks: Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt....waktu petang macam ni...bahang kat luar...anak pon best je tidur....dingin air-cond yang menyenyakkan tidur....inilah masanya Ju nak share dengan menulis di sini... Bila mengeliat...tetiba...aarg…
Continue Reading...

SUSU AIR JAGUNG

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt...hari ni...Ju nak share pasal penyusuan ibu pada bayi... Mungkin teks ni sesuai untuk para ibu, persediaan menjadi ibu..terutama yang tengah peggy...dan tak kurang juga pada geng "ayah" …
Continue Reading...

TIBA TIBA RASA RINDU

Tazkirah  Allah rindu tu   pernah tak tiba tiba rasa sebak ?  pernah tak tiba tiba rasa sedih ?  pernah tak tiba tiba rasa rindu ? Tapi semua tak tahu kenapa. Tak tahu sebab apa. Sayang, Itu tanda nya Allah rindu. Allah rindu rintihan…
Continue Reading...

LAGU HONEYMOON

[LIRIK LAGU] OKY SETIANA DEWI - ANDI ARSYIL RAHMA…: http://youtu.be/BZDVX467PAk Saat selepas bergelar suami isteri... Dan lepas kahwinlah baru belajar nak melayan lagu fe"feeling" nih...kih..kih...kih... Untuk tontonan dan hiburan s…
Continue Reading...

ELAK DEMAM TANPA UBAT

Teks: Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt...hari ini..Ju just nak share petua nak elak demam...actually dapat mesej ni dari kawan kat WhatsApp group...so...forward je la kat sini...hehe....=) RAWATAN UNTUK DEMAM/SELSEMA/BATUK - SOCKS REMEDI…
Continue Reading...

KECIL...TAPI BESARR....

Teks: Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt...topik leisure untuk semua....simple je..tapi pada pandangan Ju perkara yang sangat penting dalam kehidupan... KECIL...TAPI BESAR....!!! 2 perkara yang Ju nak sentuh pasal benda kecil ni.... 1. Perka…
Continue Reading...

HARI RAYA KORBAN

Teks: Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt...alhamdulillah...dah habis raya haji...Raya Haji yang bermakna untuk Ju...dan penghayatan yang begitu menusuk kalbu....ecehhhh...jiwang pulak malam ni...hehe... Sekadar coretan ringkas...Raya Haji …
Continue Reading...

SOLAT DHUHA

Teks: Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt...semoga Jumaat hari ini...kita semua dikurniakan rahmat Allah SWT yang tak putus-putua...aamiin... Ok lah...kali ni..Ju cuma nak share pasal Solat Dhuha... Setakat kefahaman Ju la pasal Solat Dhuha …
Continue Reading...

SERONOKNYA BERSAIZ XXL...!!!

Teks : Juliza Mhd Sarif Assalamualaikum wbt....salam ceria semua...semoga hari ini..lebih baik dari semalam..aamiin.... Hari ini...Ju nak share mengenai saiz badan yang "besar" atau terkenal dengan saiz "XXL"... Selalu Ju …
Continue Reading...